Mladí Slováci remizovali s Portugalskom

09.08.2011 Celý región

ESTORIL 9. augusta (WEBNOVINY) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov hrali v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v portugalskom Estorile s favorizovanými domácimi rovesníkmi nerozhodne 1:1 (0:0). Po bezgólovom úvodnom dejstve sa hneď na začiatku druhého polčasu presadil hosťujúci Arnold Šimonek, konečnú remízu zachránil v 64. min kapitán portugalského výberu Rui Fonte. Duel na Estádio António Coimbra da Mota bol pre zverencov trénera slovenskej dvadsaťjednotky Ivana Galáda generálkou na blížiaci sa zápas proti Kazachstanu v kvalifikácii ME 2013, ktorý sa uskutoční 6. septembra na súperovej pôde v Almaty.

Prípravný zápas - utorok:

Portugalsko "21" - Slovensko "21" 1:1 (0:0) Góly: 64. R. Fonte - 46. Šimonek, ŽK: 66. R. Fonte, 88. A. Almeida - 30. J. Greguš, 41. Šimonek, rozhodoval: Capela (Portug.)
Zostava SR "21": P. Bajza (38. Rakovan) - Pauschek (75. Marek Hlinka), L. Štetina, M. Kolmokov, Čonka - J. Greguš (88. R. Pillár), J. Vavrík (75. Mazan) - R. Valenta (75. Kolčák), Štefánik (64. Ferenčík), Lalkovič (64. Szarka) - Šimonek

Vo výbornom prostredí na novej tráve odohrali mladí Slováci proti favorizovanému súperovi veľmi dobrú partiu. Hostia nastúpili bez dvoch opôr stredu poľa Filipa Kissa z Cardiffu City a Róberta Maka z Norimbergu, navyše v 38. min musel pre zranenie odstúpiť brankár Pavol Bajza, ktorého nahradil Matej Rakovan. Ani tieto nepríjemné skutočnosti však nemali vplyv na sympatické vystúpenie a herný prejav mladých Slovákov.

Už v 3. min Lalkovič v dobrej pozícii trafil len do brankára Lopesa, onedlho zasa predviedol dobrý ťah na bránku Eduardo Wilson, no tiež bez gólového efektu. Aktivitou hýril na trávniku najmä legionár z FC Chelsea Lalkovič. Hráči Portugalska mali síce častejšie loptu na kopačkách, hostia však boli nebezpečnejší.

Po bezgólovom prvom dejstve sa Slováci hneď na začiatku druhej časti dokázali aj presadiť, keď sa v 46. min o úspešný zásah postaral tvrdou strelou nitriansky útočník Arnold Šimonek. Domáci, ktorí zvíťazili v ostatných štyroch dueloch (Nemecko 4:2, Švédsko 3:1, Írsko 2:0, Rakúsko 2:0, pozn.), potom pochopiteľne pridali a dočkali sa vyrovnávajúceho gólu. V 64. min po centri Andrého Martinsa skóroval kapitán portugalskej dvadsaťjednotky Rui Fonte - 1:1. Tento remízový stav mohol zmeniť v závere striedajúci Ákos Szarka, no jeho hlavičke v 89. min chýbala väčšia razancia.
 

Vyberte región